OTO EKSPERTİZ RAPORUNDA HANGİ BİLGİLER BULUNUR? | Gülpar Ekspertiz

Blog

Ekspertiz: Bilir kişi incelemesi, tetkik ve değerlendirme demektir.
Son teknoloji test cihazları ve alanında uzman ekibimiz ile kusursuz ekspertiz hizmeti sunuyoruz.

OTO EKSPERTİZ RAPORUNDA HANGİ BİLGİLER BULUNUR?

Oto ekspertiz raporu, ikinci el araç alımı sırasında incelenmesi gereken bir rapordur. Günümüzde pek çok kişi sıfır araçlar çok yüksek fiyatlara sahip olduğu için ikinci el araçlar satın alarak araba sahibi olmaya çalışmaktadır. Ancak ikinci el her üründe olduğu gibi ikinci el araçlarda da bazı sıkıntılar ve problemler ile karşı karşıya kalmak mümkündür. Bu nedenle ikinci el araç satın alırken oto ekspertiz raporu mutlaka incelenmeli ve aracın geçmişi hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Aksi takdirde ikinci el araç alımı hüsran ile sonuçlanabilir ve kusurlu bir aracı satın almış olabilirsiniz. Böyle bir problem ile karşı karşıya kalmak istemiyorsanız mutlaka oto ekspertiz raporu talep etmelisiniz. Peki, oto ekspertiz raporunda hangi bilgiler bulunur, aracın hangi bölümleri incelenir?

DYNO Kontrolü

 Oto ekspertiz kontrolü sırasında DYNO kontrolü gerçekleştirilmektedir. Simülasyon, motor gücü ölçümü, şanzıman aralık ölçümü, tork ölçümü ve tekerlik ölçümü gibi işlemler bu kontrol sırasında gerçekleştirilir. Bu kontroller sonucunda araçta hasarlı bölge varsa oto ekspertiz raporuna eklenir.

Motor ve Mekanik Kontrolü

Motor ve mekanik kontrol, aracın bilgisayarlar aracılığı ile kontrol edilmesini ifade eder. Bu kontrol sırasında enjektör, gösterge paneli ve abs gibi sistemlere giriş yapılır. Bu sistemlerde problem var oto ekspertiz raporuna eklenir.

Süspansiyon Testi

Süspansiyon testi ile süspansiyon sisteminde meydana gelebilecek problemler test edilmektedir. Eğer bu testler sonucunda bir arıza ya da hataya rastlanırsa bu durum oto ekspertiz raporunda yer alır.

Yanal Kayma Testi

Yanal kayma testi, araç rot ayarlarının, aks durumunun ve alt tablaların düzgün bir şekilde çalışıp çalışmadığı kontrol eden testtir. Oldukça hayati öneme sahip olan bu test sonucu da oto ekspertiz raporuna eklenir.

Kaporta ve Boya Kontrolleri

Aracın değerini etkileyen en önemli faktörlerden biri kaporta ve boyasıdır. Aracın herhangi bir parçasının değişmiş olması ya da aracın boyanmış olması oto ekspertiz raporuna kesinlikle eklenmelidir.

Kayseri oto ekspertiz, Kayseri ekspertiz olarak hizmet veren firmamız ile iletişime geçerek oto ekspertiz raporu ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.