4X2 VE 4X4 ARAÇLARIN EKSPERTİZİ NASIL YAPILIR? | Gülpar Ekspertiz

Blog

Ekspertiz: Bilir kişi incelemesi, tetkik ve değerlendirme demektir.
Son teknoloji test cihazları ve alanında uzman ekibimiz ile kusursuz ekspertiz hizmeti sunuyoruz.

4X2 VE 4X4 ARAÇLARIN EKSPERTİZİ NASIL YAPILIR?

4x2 araç ekspertizi ya da 4x4 ekspertizi yaptırmak isteyen kullanıcı sayısı modellerin çeşitlilik göstermesiyle birlikte git gide artmaktadır.

Kamyonet ya da lüks araç sınıfında bulunan 4x4 ve 4x2 araçlar için ikinci el piyasasında talep artmış olup bunlar için kayseri ekspertiz firmasından destek alınabilir. Bu tür araçların için ekspertiz işlemleri normal ölçümlere göre yapılamaktadır. Bu nedenle özel hizmet almak gerekir. 4x4 ve 4x2 araç ekspertizi ve ölçüm yapılırken özel dynomemetre kullanılmakta olup böylece daha verimli sonuçlar elde edilir. Bu tür ekspertizler için gerekli olan son sistemler her firmada bulunmadığından işlem öncesinde firma seçiminde seçici davranmakta yarar vardır. Bu amaçla ekspertiz firmasının hem teknik donanım hem de bilgi yönünden yeterli olması önemlidir.

4x2 Araçların Ekspertizinde Nelere Dikkat Etmeli?

Arazi şartlarında daha rahat sürüş olanağı sunan 4x2 araçlar güvenli yol tutuşu ve yakıt tasarrufu ile kullanıcısını memnun eder. Bu araçlardan istenilen performansı alabilmek için 4x2 araç ekspertizi mutlaka eksiksiz olarak yapılmalıdır. Asfaltta ya da üst düzey olmayan arazilerde rahatça kullanılabilen 4x2 araçlar arasında özellikle Toyota Rav 4, Volkswagen Amarok gibi modeller öne çıkar. Bunlar günlük yaşamda yaygın şekilde kullanılan araçlar olup sahip olduğu teknik özellikler ile yoğun ilgi görmektedir.

Araçların ilerleyen süreçte sorun çıkarmaması adına 4x2 araç ekspertizi mutlaka bu alanda uzman bir firma tarafından gerçekleştirilmelidir. Firmanın TSE hizmet yeterlilik belgesinin olması müşterilere güven vermektedir. Türk Standartları Enstitüsü bünyesinde verilen bu belge belirli aşamaların sonunda alındığından kullanıcıları daima memnun eder. Bu nedenle oto ekspertiz yaptırmadan önce ilgi firmanın bu belgeye sahip olup olmadığını incelemekte fayda vardır.

4x4 Araçların Ekspertizinde Nelere Dikkat Etmeli?

4x4 araç ekspertizi hizmeti son dönemlerde bu çekiş yapısına sahip olan araçların ilgi görmesiyle birlikte daha fazla talep görür hale gelmiştir. Bazı binek otomobillerde, pick up ve SUV yani diğer adı ile jeep araçlar bu çekiş sistemiyle geliştirilmiştir. 4x4 araçlarda motor gücü dört tekerleğe birden eşit olarak dağıtılmıştır ve bu sayede gücün daha fazla olması sağlanmıştır. Bu nedenle 4x4 araç ekspertizi yapılırken normal binek araçlara kıyasla daha detaylı inceleme gerçekleştirilir. Gülpar oto ekspertiz servisi bünyesinde binek araçlara ilave olarak hem 4x4 hem de 4x2 araç ekspertizi profesyonel  şekilde ve en uygun fiyatlar verilerek tamamlanır.