DSG ŞANZIMAN NEDİR, DSG ŞANZIMAN NASIL ÇALIŞIR? | Gülpar Ekspertiz

Blog

Ekspertiz: Bilir kişi incelemesi, tetkik ve değerlendirme demektir.
Son teknoloji test cihazları ve alanında uzman ekibimiz ile kusursuz ekspertiz hizmeti sunuyoruz.

DSG ŞANZIMAN NEDİR, DSG ŞANZIMAN NASIL ÇALIŞIR?

DSG şanzıman açıklamalarına bakıldığında bu parça otomatik şanzıman olarak da ifade edilir ve bu çift kavramalı şanzıman çeşidi şeklinde tanımlanır.

Farklı kaynaklarda doğrudan çift kavramalı şanzıman ismiyle de anılan DSG şanzıman aslında İngilizce bir kelimedir ve açılımı Direct Shift Gearbox’tır. Bunun sayesinde vitesler diğer dişli şanzımanlara kıyasla daha hızlı değişebilir. Bu sayede kullanıcısına daha rahat hareket kabiliyeti sunan dsg şanzıman daha fazla tercih edilir. Düz vites ve geleneksel otomatik sistemler ile kıyaslandığında daha iyi bir kontrol ve daha çok güç sunar. Bu nedenle DSG şanzıman için olan talep daha fazladır.

DSG Şanzımanlı Araçlarda Nelere Dikkat Edilir?

Hızlı şanzıman olarak da ifade edilen DSG şanzıman konforlu bir yapıya sahiptir. Ancak piyasaya çıktığı ilk yıllar itibariyle manuel ve otomatik şanzımanlara kıyasla daha fazla sorun çıkarması bu şanzımana karşı insanların biraz daha temkinli yaklaşmasına sebep oldu. Bu şanzımanlarda meydana gelen bazı sorunlar vardır ve bunlara karşı dikkatli olmak gerekir. Bunlar arasında şanzımanın kavrama kabiliyetindeki azalma, yazılım arızası, seri vites değiştirme kabiliyetinde azalma ve mekanik arıza olarak ifade edilir. Sıklıkla yaşanan kavrama arızası olması özellikle trafikte sürekli dur kalk şeklinde araç kullanımları sonucunda meydana gelir. Yüksek yükle birlikte kavrama bölümünde ısınma problemi oluşur.

DSG Şanzıman Hangi Markalarda Bulunur?

DSG şanzıman araç ekspertizi ile ilgili araştırma yaparken bu şanzıman türünün hangi araçlarda olduğunu iyi bilmekte yarar vardır. Bu şanzımanın yaygın şekilde kullanıldığı araçlar arasında Audi, Alfa Romeo, BMW, Peugeot- Citroen, Renault gibi markalar yer alır. Üç farklı şanzıman türüne sahip olan Renault bünyesinde BVA, EDC ve X- tronic şanzımanlar vardır. BMW grubunda ise iki tip şanzıman mevcuttur. Önceden otomatik şanzımanları kullanan marka artık çift kavramalı şanzımanları tercih etmektedir. Özellikle dünya çapında üne sahip olan ZF marka şanzımanlar BMW araçlarda sıklıkla kullanılır.

DSG Şanzıman Ekspertiz Nasıl Yapılır?

DSG şanzıman araç ekspertizi yaparken öncelikle firma seçimini doğru yapmak gerekir. Güvenilir, kalite ve uygun fiyatlı olan ekspertizlerde memnuniyet düzeyi her zaman biraz daha fazladır. Bu tip araçlarda gerekli tüm kontroller kapsamlı bir şekilde firma tarafından yapılmalıdır. Özellikle bu alanda uzman olan Gülpar oto ekspertiz sunduğu kaliteli ve güvenilir hizmet ile kayseri ekspertiz firmaları arasında önemli bir yere sahiptir. Bu sayede başta DSG şanzıman olmak üzere her türlü araç için hizmet almak mümkündür.