EKSPERTİZDE TSE-HYB NEDİR? | Gülpar Ekspertiz

Blog

Ekspertiz: Bilir kişi incelemesi, tetkik ve değerlendirme demektir.
Son teknoloji test cihazları ve alanında uzman ekibimiz ile kusursuz ekspertiz hizmeti sunuyoruz.

EKSPERTİZDE TSE-HYB NEDİR?

TSE- HYB belgesi oto ekspertizde önemlidir ve bu hizmet yeterlilik belgesi uygunluğu tespit edilen kuruluşlara verilmiş olan bir belge çeşididir.

Oto ekspertizde sıklıkla kullanılan terimlerden biri olan TSE- HYB belgesi Türk Standartları Enstitüsü tarafından verilir. Bu belgeyi alabilmek için ilgili firmanın gerekli koşulları sağlıyor olması gerekir. Belgeyi alan işyerlerinin TSE standartlarına uygun şekilde hizmet verdiği ispat edilmiş sayılır. Alınan belge yalnızca o firmayı ve adresini kapsar. Yani farklı şubeler için farklı belge taleplerinde bulunmak gerekir. Buna göre her servisin kendine ait standartları bulunmakta olup bunların ayrı ayrı sağlanması şartı aranır.

Oto Ekspertizde Geçerli TSE Belgesi Nasıl Alınır?

Oto ekspertiz hizmeti veren firmaların almak istediği TSE hizmet yeterlilik belgesi ile işyerinde bulunun bütün makine teçhizat güvence altına alınmış olur. Bu belgeyi alabilmek için firma bünyesinde bulunan ekipmanların yeterli teknolojiye sahip yenilikte olması gerekir. Bunların her biri yetkili gözetmen tarafından kontrol edilir. Eğer uygun olmayan ekipmanlar varsa bunların değiştirilmesi istenir. Buna göre çıkma malzemeler kullanan firmaların bu belgeyi almaları biraz daha zor olacaktır. Ekipmanlar haricinde belge için çalışanların giyinme odaları, bekleme salonu, firmanın iç düzeni gibi detayların her biri gözden geçirilir. Tüm testlerin ardından onay verilirse firma TSE- HYB belgesi almaya hak kazanır.

TSE İle HYB Belgelerine Sahip Olmak Zorunlu Mu?

Müşteri memnuniyetinin artmasında önemli rol oynayan TSE- HYB belgesi müşterilere karşı güven sağlama konusunda kolaylık sunar. Bu belge kapsamında alınacak oto ekspertiz hizmeti belirli kurallara ve planlamaya bağlı olarak verilir. Zorunluluk olarak bakıldığında herhangi bir yaptırımı olmayan bu belge yalnızca bazı sektöre katılacak olanlar için mecburi tutulmuştur. Belge sahibi olan işletmelerde müşteri tarafından servis hizmeti için bırakılan bütün cihazlar sigorta kapsamında yer alır. Belgesi bulunan yerlerce sunulan hizmetin TSE Türk standartlarını sağladığı belge ile ispat edilmiş olur. Bu gibi özelliklerin hepsini kayseri ekspertiz firmasında bulmak mümkündür.

TSE İle HYB Belgesi Bulunan Firmalar Güvenilir Mi?

TSE- HYB belgesi ilgili firmaya çeşitli testlerden ve aşamalardan geçildikten sonra verildiği için bu belge müşteriler açısından güven teşkil eder. Genellikle insanların öncelikli tercihi bu belgeye sahip firmalardan yana olur. Sıfır ya da ikinci el otomobil fark etmeksizin tüm işlemleri daha güvenli hale getirmek adına belge kıyaslaması yapmak fayda sağlayacaktır. Bu amaçla TSE- HYB belgesi bulunan Gülpar oto ekspertiz tercih edilebilir.