| Gülpar Ekspertiz

Blog

Ekspertiz: Bilir kişi incelemesi, tetkik ve değerlendirme demektir.
Son teknoloji test cihazları ve alanında uzman ekibimiz ile kusursuz ekspertiz hizmeti sunuyoruz.

Elektrikli Otomobillerin Ekspertizi Nasıl Yapılır?

Elektrikli Otomobillerin Ekspertizi Nasıl Yapılır?

Elektrikli otomobil ekspertizi son dönemlerde adı sıklıkla duyulan ve gün geçtikçe kullanımı daha yaygın hale gelen elektrikli otomobiller için merak konusudur.

Elektrikli otomobiller için elektrikli otomobil ekspertizi nasıl yapılır sorusuna yanıt aramadan önce bunu sorunsuz şekilde yapabilecek bir firma tercih etmek gerekir.  Araç türü ne olursa olsun firmanın bu alanda deneyiminin ve yeterli teknik bilgisinin bulunması araç sahipleri açısından avantaj sağlayacaktır. Bu durum elektrikli otomobiller için de geçerlidir.

TÜİK’ten alınan verilere göre ülkemizde 2021 yılının Haziran ayında trafiğe kayıtlı hibrit ve elektrikli araç sayısı bir önceki yıla göre iki kat fazla olup 64.205 olarak açıklanmıştır. Diğer araçlarda olduğu gibi bunları da satın almadan önce uzman kontrolünden geçirmek büyük öneme sahiptir. Böylece ilerleyen süreçte sorun yaşama ihtimali en aza indirilecektir.

Elektrikli Otomobil Nedir, Nasıl Çalışır?

Benzinli ve dizel araçlara kıyasla daha farklı bir yapıya sahip olan elektrikli otomobiller yaşamın bir parçası haline dönüşmüştür. 1900lü yıllardan itibaren bu araçların üretimi ile ilgili çalışmalar başlanmıştır. Ancak ihtiyaçlara yanıt veren aracın üretimi ilk olarak Toyota markasına ait ilk elektrikli otomobil olan Prius Hybrid modeline aittir.

Bu otomobillerin üretiminde önde gelen markalar tarafından yapılan açıklamalara göre ortalama 2033 yılına kadar benzinli ve dizel araçların üretimine sınırlama getirileceği ifade edilmektedir. Bu sayede günlük yaşam içerisinde daha da yaygın hale gelecek olan elektrikli otomobiller teknik özellikleri kadar tasarımıyla da dikkat çekmektedir. Kayseri ekspertiz firmalarında bu araçlara dair tüm bakımlar ve incelemeler eksiksiz olarak yapılmaktadır.

Türkiye’de Satılan Bazı Elektrikli Ve Hybrid Araç Markaları

Elektrikli otomobil denildiğinde genellikle akla ilk gelen marka Tesla olur. Ancak gelişen imkanlar sayesinde gün geçtikçe daha fazla seçenek ortaya çıkmıştır. Ülkemizde aktif olarak satışa sunulan ve kullanılan markalar ile modeller şu şekildedir: Canamera, Porsche Taycan, C – HR, Prius, Toyota Yaris, BMW 5 Serisi, i serisi ve 7 serisi, Audi A4, A7 ve E-Tron, Hyundai Ioniq, E serisi ve CR-Z, Fiat 500, Seat Leon, Volvo S90, Smart Fortwo. Bunlara yönelik elektrikli otomobil ekspertizi mutlaka uzman firma tarafından gerçekleştirilmelidir.

Elektrikli Otomobillerin Ekspertizi Nasıl Yapılır?

Elektrikli otomobil ekspertizi sırasında standart ekspertiz testlerine ilave olarak motor aksamları gözden geçirilir. Batarya performansı, şarj olma süresi, şarj yatağının ne durumda olduğu, jeneratörün durumu, dönüştürücülerin performansı, ömrü gibi özelliklere bakılır. Bu alanda hizmet veren çok sayıda firma olmasına karşın elektrikli otomobil ekspertizi Gülpar ekspertiz tarafından en iyi şekilde yapılacaktır.