İKİNCİ EL ARAÇ ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER | Gülpar Ekspertiz

Blog

Ekspertiz: Bilir kişi incelemesi, tetkik ve değerlendirme demektir.
Son teknoloji test cihazları ve alanında uzman ekibimiz ile kusursuz ekspertiz hizmeti sunuyoruz.

İKİNCİ EL ARAÇ ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

İkinci el araç, sıfır olmayan ve daha önce başka kişiler tarafından kullanılmış olan araçları ifade etmektedir. Daha önce pek çok kez kullanılmış olan bu araçların satın alımından sonra kişiler farklı ve üzücü çeşitli sorunlar ile karşılaşabilmektedir. Aracın bakımının iyi yapılmış olmaması, aracın daha önce kaza geçirmiş olması ya da kaportasının komple değişmiş olması aracın fiyatını doğrudan azaltan ve kişileri söz konusu araçtan uzaklaştıran durumlardır. Dolayısıyla kişilerin ikinci el araç alırken dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bu noktaları aşağıdaki gibi sıralayabilmek mümkündür.

Oto Ekspertiz Raporu

İkinci el araç satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta oto ekspertiz raporudur. Oto ekspertiz raporu ikinci el bir otomobilin gözle görülen ve görülmeyen arızalarını, kazalarını ortaya çıkaran raporları ifade etmektedir. Otomobilin sağlık muayenesi olarak da Türkçeleştirilebilen oto ekspertiz raporuna bakarak aracın herhangi bir arızasının ya da kaza geçmişinin olup olmadığına bakılabilmektedir. Bunun dışında aracın değişen bir parçasının olup olmadığı ya da aracın kaportasının, tamponun, bagajının normal durumda olup olmadığı oto ekspertiz raporu ile anlaşılabilmektedir. Ayrıca otomobilin dışındaki boyanın orijinal olup olmadığı da ikinci el otomobiller için çok önemlidir ve oto ekspertiz raporunda hepsi karşınıza çıkmaktadır. Eğer siz de ikinci el bir otomobil almak istiyorsanız Kayseri oto ekspertiz olarak hizmet veren firmamız ile iletişime geçebilirsiniz.

Aracın Piyasa Değeri

Aracın oto ekspertiz raporunu dikkate aldıktan sonra aracın piyasa değerini araştırmalısınız. Eğer aracın herhangi bir arızası ya da değişen parçası yoksa fiyatı yükselecek, arızası ya da kaza geçmişi varsa fiyatı düşecektir. Bu nedenle detaylı bir araştırma yapılmasında fayda var.

Şasi ve Motor Numarası

Aracın ruhsatında bulunan şasi ve motor numaralarının uyuşup uyuşmadığını kontrol etmelisiniz.

Test Sürüşü

Aracı ne kadar beğenirseniz beğenin şoför koltuğuna oturmadan aracı deneyimleyebilmeniz mümkün değildir.

Bilir Kişiden Yardım

Otomobiller hakkında bilgi sahibi olan oto ekspertizlerin yardımına ihtiyacınız vardır. Bu noktada Kayseri oto ekspertiz yanınızda! Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.