KAYSERİ OTO EKSPERTİZ | Gülpar Ekspertiz

Blog

Ekspertiz: Bilir kişi incelemesi, tetkik ve değerlendirme demektir.
Son teknoloji test cihazları ve alanında uzman ekibimiz ile kusursuz ekspertiz hizmeti sunuyoruz.

KAYSERİ OTO EKSPERTİZ

Ekspertiz raporu, ikinci el araç ya da konut hakkında tüm bilgileri detaylı bir şekilde sunar. Uzmanlar tarafından yapılan çeşitli testler ile oluşturulan bu rapor, alım-satım işlemini güvenli hale getirir. İçeriği ise "Kayseri oto ekspertiz" firmamız tarafından üstün kalite ile hazırlanmaktadır. Detayları hakkında bilgi sahibi olunduğu zaman işlevsel rolü daha çok öne çıkacaktır. Dolayısıyla ‘’ekspertiz raporunda neler bulunur’’ sorusu da sık sık sorulmakta, sektörde merak uyandırıcı bir unsur olmaktadır.

Kayseri Oto Ekspertiz Raporunda Neler Bulunur

Raporun içeriği amacına ve bulunduğu sektöre göre değişiklik göstermektedir. Örneğin oto ekspertiz sektöründe raporu çeşitli testler kapsar. Motor, tekerlek ya da donanımsal faktörlere yönelik yapılan testler, sonuçları ile birlikte raporda yer alır. Alıcı, aracın geçmişi de dahil olmak üzere tüm bilgileri edinir. Kısacası ekspertiz raporunun asıl işlevi, bir malın asıl değerini belirlemektir. Böylece alıcının da satıcının da mağduriyeti giderilmiş olur.

Araç ve konut üzerine rapor hazırlayan Kayseri oto ekspertiz firmamız üstün kaliteli hizmet sunmaktadır. Donanımlı, tecrübeli ve uzman çalışma kadrosu, yetkili hizmeti, kalite standartlarına uygun çalışma sistemi ile öne çıkmaktadır.

Konutlar için hazırlanan ekspertiz raporunda gayrimenkulün adresi, sahibi, yapım yılı, imar hali, ulaşımı, alt yapısının sağlamlık durumu ve fiziksel özellikleri dikkate alınır. Tüm bu unsurlar detaylı bir şekilde incelenerek ve değerlendirilerek bir sonuca varılır. Rapor halinde ulaştırır. Daha detaylı ekspertiz raporu için firmamız ile iletişime geçerek fiyat alınmalıdır.

Kayseri Oto Ekspertiz Raporu Hazırlanışı

"Kayseri oto ekspertiz" sektöründe daha teknik adımlar uygulanmaktadır. TSE belgeli tecrübeli firmamız ile içeriği zenginleşen bu uygulama, sektör için vazgeçilmez hale gelmektedir. Test alanına alınan otomobil, birden fazla kabloya aynı anda bağlanır. Yapılan tüm uygulamalar raporda yazılı halde yer alacaktır. Örneğin motor gücünü test etmek ölçüm yapılır. Sadece bu bile bir aracın genel durumu hakkında ön bilgi sahibi olmanıza yardımcı olur. Tekerlekler de aynı şekilde ölçülmekte ve sonucu rapor içeriğine dahil edilmektedir. Revizyon şüphesi ile yapılan testlerde motor gücünün tekerleğe ilettiği enerji, teste tabi tutulur, birbiri ile karşılaştırılır. Şanzıman ve aks gibi araç organlarının kontrolü yapılır.

Yol simülasyonu test aracılığıyla elde edilen sonuçlar da rapor içeriğine dahil edilmektedir. Test alanında hareket halinde olan araca direnç uygulanır. Bir nevi muhtemel arızaların tespiti için yük altında bırakılır. Kayseri oto ekspertiz olarak, teknoloji ve tecrübe odaklı firmamız, yol simülasyonu kurarak bu uygulamayı daha profesyonel şekilde gerçekleştirmektedir. DYNO kontrolü sayesinde aracın hız göstergeleri de kontrol edilir.  Hata oranı net bir şekilde belirlenerek hazırlanan rapora eklenir. Frenlerin dengesi, araç ağırlığına göre yeterliliği, kısıtlayıcı kontrolü, frenleme gücüne göre tekerleklerin katkı payım ölçümü, bazı yeterlilik ölçebilecek niteliktedir. Bunun dışında yine frenlerin kullanımını test etmek için süspansiyon kullanılmaktadır. Bu aşamada araç ağırlığı ve tutunma frekansı dikkate alınmaktadır. ‘’Ekspertiz raporunda neler bulunur’’ sorusunun cevabı ve daha detaylı bilgi için Kayseri’deki TSE belgeli tam yetkili firmamız ile iletişime geçilebilir.