KAYSERİ OTO EKSPERTİZ AŞAMALARI | Gülpar Ekspertiz

Blog

Ekspertiz: Bilir kişi incelemesi, tetkik ve değerlendirme demektir.
Son teknoloji test cihazları ve alanında uzman ekibimiz ile kusursuz ekspertiz hizmeti sunuyoruz.

KAYSERİ OTO EKSPERTİZ AŞAMALARI

Kayseri oto ekspertiz hizmetinden faydalandığınızda aracınızın hangi aşamalarda geçeceğini merak mı ediyorsunuz?

Kayseri’nin en güvenilir ve en hesaplı oto ekspertiz firması olan Gülpar Ekspertiz olarak hem aracınızın ekspertiz sürecini öğrenmenize hem de ekspertiz ile ilgili her türlü bilgiye ulaşmanıza yardımcı oluyoruz. İşte aşama aşama Kayseri ekspertiz!

Ekspertiz Aşamaları

  1. Birinci aşamada aracınızın bilgisi ve ruhsat bilgileri incelenerek kayıt işlemlerinin tamamlanması sağlanır. Bu aşamanın ikinci kısmında boya ve kaporta ustaları araçta değişen veya boyanan bir parça olup olmadığını raporlar.
  2. Diagnostik arıza tespit cihazına bağlanan aracın elektrik aksamında herhangi bir problem olup olmadığı denetlenir.
  3. Mekanik test aşamasına sokulan aracın fren testi yapılır. Bu aşamada aracın el ve ayak fren sistemini durumu kontrol edilirken frenin lastiklere dağılımı da kontrol edilir.
  4. Aracınız lift ile kaldırılarak alttan darbe alıp almadığı incelenir. Bu aşamada arabanın herhangi bir kazaya karışıp karışmadığı da kontrol edilir. Dingil, şase, süspansiyon ve aks kısımlarının da incelemeleri gerçekleştirilerek aracın yağ sızıntısı yapıp yapmadığı kontrol edilir.
  5. Liftten indirilen aracın kaput kısmı açılarak yağ seviyesi, motor kulakları, hortum ve diğer tesisat kontrolleri gerçekleştirilir.
  6. Bilgisayarlı robot üzerinde teste tabi tutulan aracın motor gücü, lastikte uygulana tork gücü ve maksimum hız gibi konular incelenir. Bu aşamada aracın motor yakıp yakmadığı kontrol edilir.
  7. Aracın far ayarları kontrol edilir. Aracın farlarında bir sorun varsa bu durum raporlanır.
  8. Aracın iç kısmı kontrol edilir. Döşeme, konsol ve diğer bölümlerdeki bütün detaylar en ince ayrıntısına kadar kontrol edilir.
  9. Cam, ayna ve karoser kontrolleri yapılarak raporlanır.
  10. Son aşama olarak test aşaması yapılarak araç ekspertiz işlemleri sona erdirilir.

Gülpar Ekspertiz Kalitesi

Ekspertiz aşamalarını titizlikle tamamlayan uzmanlarımız aracınızın raporunu teslim ederek hizmeti sona erdirir. Müşteri memnuniyetinin üst seviyede olduğu işlemlerde müşteri taleplerine göre ekstra test ve incelemeler de yapılabilir. Siz de Kayser oto ekspertiz hizmetlerinden faydalanmak isterseniz bizimle iletişime geçmeniz yeterli!