MOTOSİKLET EKSPERTİZİ NASIL YAPILIR? | Gülpar Ekspertiz

Blog

Ekspertiz: Bilir kişi incelemesi, tetkik ve değerlendirme demektir.
Son teknoloji test cihazları ve alanında uzman ekibimiz ile kusursuz ekspertiz hizmeti sunuyoruz.

MOTOSİKLET EKSPERTİZİ NASIL YAPILIR?

Motosiklet ekspertizi ile kıyaslandığında binek otomobiller için yapılan ekspertiz hizmeti genellikle daha fazla talep görür.  

Araç alım satımlarında öne çıkan motosiklet ekspertizi de otomobillerde olduğu gibi kendi içerisinde çeşitli aşamalardan meydana gelir. Tüm işlemlerde amaç ortak olup araçta var olan sorunları ve aksaklıkları tespit etmektir. Bu durum motosiklet için de geçerlidir. Ekspertiz yapılırken değişen aksamlar ile boya durumu gözden geçirilir. Eğer önceden bir parça değişikliği yapılmışsa bunun orijinal olup olmadığına bakılır. Aynı zamanda parçanın sadece boya işlemi mi görüp görmediği incelenir. Buna ilave olarak ekspertiz sırasında amortisörler ve şase kontrol edilir. Bu sayede motosikletin darbe ya da kaza durumu, herhangi bir düzeltme olup olmadığı ortaya çıkar.

Motosiklet ekspertizi yapılırken motor bölümünde yağ yakma, veya zincir sesi var mı gibi durumların varlığı aranır. Bunlara ek olarak fren balataları ve diskleri, şanzıman bölümündeki vites geçişleri, motosikletin yoldaki dengesi, yol sürüş testi, gidişi test edilir. Elde edilen sonuçlar rapor şeklinde düzenlenir ve kontroller sonrasında müşteriye teslim edilir.

Motosiklet Ekspertizinde Nelere Dikkat Etmeli?

Kaliteli bir motosiklet ekspertizi yaptırmak istenildiğinde fiyat ve içerik uyumunun sağlanıyor olması gerekir. Aynı zamanda ilgili firmanın TSE belgesinin olup olmaması, raporun noter satışından önce teslim edilmesi, müşterilere farklı paketlerin sunulması ve taleplerin karşılanması ekspertiz beklentileri arasında yer alır.

Ekspertiz yapılırken müşterilere temel paket, silver paket, gold paket, airbag kontrol paketi gibi farklı seçenekler sunulması önemlidir. Böylece her müşteri hem fiyat hem de içerik olarak kendine en uygun paketi satın alabilecektir. Örneğin gold paket satın alan bir müşteri bununla birlikte kaporta ve boya ekspertizi, fren, süspansiyon ve ön takım testi gibi hizmetleri de satın almış olacaktır. Temel paket içerisinde ise motor performans testi ile boya ve kaporta ekspertizi mevcuttur. İsteyen müşterilere seçim aşamasında Kayseri ekspertiz firması tarafından teknik destek verilmektedir.

Motosiklet Ekspertizinde Kullanılan Cihazlar Ve Makineler

Kayseri ekspertiz firması tarafından binek otomobiller ve motosiklet ekspertizi yaparken çeşitli cihazlar ve makineler kullanılır. Bunlar arasında otomobil dinamometresi ve ekipmanları, diagnoz cihazı, bilgisayar seti, sıcaklık basınç nem ölçer, fren test makinesi, süspansiyon test makinesi, soğutma fanı, yanal kayma test makinesi, soğutma fanı, boya kontrol cihazı gibi cihazlar yer alır. Gülpar kayseri otomobil ve motosiklet ekspertizi firması bünyesinde her türlü araç tipine özel ekipmanlar mevcuttur.