OTO EKSPERTİZ HİZMETLERİ DEĞİŞİKLİKLERİ | Gülpar Ekspertiz

Blog

Ekspertiz: Bilir kişi incelemesi, tetkik ve değerlendirme demektir.
Son teknoloji test cihazları ve alanında uzman ekibimiz ile kusursuz ekspertiz hizmeti sunuyoruz.

OTO EKSPERTİZ HİZMETLERİ DEĞİŞİKLİKLERİ

İkinci el araç alım satım piyasasında hareketlilik her geçen gün bir nebze daha yukarı taşınırken oto ekspertiz alanındaki gelişmeler de insanların işini daha kolaylaştırır hale gelmiştir. Türkiye’de bir yılda alım satımı gerçekleştirilen ikinci el araç sayısı 5 milyona yakındır. Bu rakamın ülke ekonomisinde çok ciddi bir öneme sahip olması ve düzenlemelerin eksikliği pek çok insanın mağduriyetine neden olabiliyordu. Kayseri oto ekspertiz olarak bireylerin mağdur olmaması noktasında var gücümüzle çalışıyor olsak da bazı eksikliklerin kapatılması yasal düzenlemelerle mümkün oluyordu. Bu anlamda 2019 yılının ortalarında gelen değişikliklerle artık 2. El araç alım ve satımı hiç olmadığı kadar güvenli. Peki, Kayseri oto ekspertiz hizmetlerimize katkı sağlayan bu değişiklikler neler getirdi?

Gülpar Ekspertiz ve Yeni Dönem Hizmetler

İnsanların mağduriyetini azaltmak ve ekspertiz firmalarının daha da profesyonelleşmesini sağlamak adına getirilen düzenlemelerle;

  • TS 13805 HYB standartlarına uymayan ekspertiz merkezleri kapatılmıştır. Böylece ekspertiz hizmetinde ciddi bir kalite artışı görülmüştür.
  • 8 yaşından büyük ve 160 bin kilometreyi aşmış araçlar için zorunlu ekspertiz raporu kaldırılmıştır. Böylece ekspertiz raporu almak istemeyenlerin ekstra masraflara katlanmasının önüne geçilmiştir.
  • Ekspertiz raporlarında araç özellikleri, mevcut arıza ve hasar ile kilometre bilgilerinin yazılması zorunlu hale getirilmiştir.
  • Ekspertiz raporu kaynaklı problemlerin ortaya çıkması durumunda oto ekspertiz firması doğrudan sorumlu tutulabilecektir.
  • Araç satışının noter devrinden hemen önce alınması zorunlu kılınmıştır.
  • 2. El araç satım işlemi kapsamında aracı satan firmaların en az 3 ay veya 5 bin km garanti vermesi zorunlu hale gelmiştir. Bu garantiye motor, şanzıman, elektrik sistemi, diferansiyel ve kaporta dahil edilmiştir.

Kayseri Oto Ekspertiz Daha İyi Yerlere Geliyor!

Gelişmeleri yakından takip eden hizmet anlayışı ile müşterilerini memnun etmeyi amaçlayan Gülpar Ekspertiz son düzenlemelere hızla ayak uydurmayı başarmıştır. 1992 yılından beri daima ileri daima daha iyi sloganını kendine temel alarak hizmette sınır tanımamıştır. Siz de yeni düzenlemelere uygun kaliteli oto ekspertiz hizmetlerinden faydalanmak için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.