OTO EKSPERTİZ NEDEN GEREKLİ? | Gülpar Ekspertiz

Blog

Ekspertiz: Bilir kişi incelemesi, tetkik ve değerlendirme demektir.
Son teknoloji test cihazları ve alanında uzman ekibimiz ile kusursuz ekspertiz hizmeti sunuyoruz.

OTO EKSPERTİZ NEDEN GEREKLİ?

Oto ekspertiz hizmetleri ilgili araca dair işe yarar bilgiler verir ve böylece aracın alım satım işlemleri daha güvenilir bir hal alır.

Alanında uzman kişiler tarafından verilen oto ekspertiz hizmetleri ile aracın hasar geçmişi ve kilometre detayları ile ilgili bilgiye ulaşılabilir. Özellikle ikinci el otomobil alımlarında on yaşına kadar olan araçların hasar durumu ile alakalı işe yarar açıklamalar sunan bu hizmet yıpranma durumuna göre uygun fiyatları belirler. Yapılan işlemlerin sonucunda araçla alakalı kaza, pert, tramer gibi durumların varlığı kontrol edilir.

Yapılan testlerin sonucunda aracın durumuna dair puan verilir ve uzman görüşü ortaya çıkar. Bu görüş araç alımlarının sorunsuz ve gerçeğe uygun şekilde gerçekleşmesi bakımından önemlidir. Eğer aracın değiştirilen parçaları ya da ağır hasar kaydı varsa oto ekspertiz yaptırma ile bunların hepsi ortaya çıkmaktadır.

Oto Ekspertiz Nasıl Yaptırılır?

Birden fazla teknik cihaz eşliğinde yapılan oto ekspertiz hizmeti çeşitli aşamalardan meydana gelir. İlk aşamada aracın motor durumu kontrol edilir ve ne halde olduğu görülür. Uzman görüşü ve bilgisayar incelemeleri ile kaporta, boya, hasar ve parça durumları kontrol edilir. Her bir bölüm için fikir veren uzmanların farklı olmasında yarar vardır. Özellikle mekanik yetkinlik ile estetik durum hakkında yorum yapan kişiler birbirinden ayrı olmalıdır.

Sunulan oto ekspertiz hizmeti kapsamında yanal kayma testi, boya ve kaporta kontrolleri, motor aksamları kontrolü, elektronik test ve kontroller, süspansiyon kontrolleri gibi incelemeler yapılır. Bunlardan biri olan yanal kayma testi hem sıfır hem de ikinci el araç alım satımları için öneme sahiptir. Diğer aşamalar genellikle ikinci el araç alımları için yapılır. Süspansiyon kontrolleri kısmında ise aracın süspansiyon sisteminde ortaya çıkabilecek problemlerin varlığı tespit edilir.

Oto Ekspertiz Yaptırmak Size Ne Kazandırır?

Doğru şekilde yapılan oto ekspertiz hizmetleri sırasında doğrudan gözle görülemeyen fakat araçta var olan sorunlar tespit edilebilir. Kaza sonrasında araçta değişen parçaların varlığı, araca dair hasar geçmişi, araçtaki orijinal ve orijinal olmayan parçaların durumu gibi bilgiler bilgi sunumu ya da yazılı şekilde araç ilgililerine ulaştırılır. Bunun sonucunda ilgili bilgilendirmede araca dair hasarsız, temiz ya da az kullanılmış gibi unvanlar verilir. Hem alıcı hem de satıcı açısından son derece faydalı olan bu oto ekspertiz raporu sonucunda aracın bedelinin değeri ile uyumlu olup olmadığı görülebilir. Tüm bu işlemleri güvenle yapabilmek için doğrudan kayseri ekspertiz firması olan Gülpar ekspertiz ile iletişime geçebilirsiniz.