OTO EKSPERTİZ NEDİR? | Gülpar Ekspertiz

Blog

Ekspertiz: Bilir kişi incelemesi, tetkik ve değerlendirme demektir.
Son teknoloji test cihazları ve alanında uzman ekibimiz ile kusursuz ekspertiz hizmeti sunuyoruz.

OTO EKSPERTİZ NEDİR?

Fransızca asıllı Eksper kökünden türetilen ‘’ekspertiz,’’ kelime olarak ‘’alanında donanımlı, teknik yeterliliğe sahip kişi’’ anlamına gelmektedir. İkinci el sektöründe adından sık sık söz ettirmekte, ‘’Oto ekspertiz nedir?’’ sorusuna da yanıt aratmaktadır.

Oto Ekspertiz İşlemi Nasıl Yapılır?

Türkiye’nin her yerinde yapılan bu işlem, Kayseri tam yetkili ekspertiz firmamız ile daha kurumsal ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirilmektedir. TSE belgesine sahip donanımlı yapısı ile hizmet sunulmakta, müşteri memnuniyeti ön plana alınmaktadır.

Firmamız tarafından sağlanan Kayseri TSE belgeli ekspertiz işleminin içeriği ise oldukça zengin ve verimlidir. İkinci el otomobil sektörünün genişlemesi ile beraber ihtiyaç halini almış bu uygulama, donanımlı bir şekilde gerçekleştirilmektedir. İşlem aracın geçmişi ile ilgili tüm teknik bilgiler de dahil olmak üzere güncel durumunu da kapsar. Burada amaç, ikinci el otomobil alıcısına araç hakkında detaylı bir bilgi sunmaktır. Geçmişte yaşanan kaza sonucu oluşan sorunları, teknik aksamaları, değiştirilen parçaları başta olmak üzere tüm bilgileri rapor halinde çıkartılır. Tüm bunların yazılı halde kişiye sunulması, araç hakkında bütünsel bir gözlem yapmayı kolaylaştırır. Araç hakkında istenilen tüm bilgilere sahip olan kişi, daha sağlıklı bir karar verecektir.

Kaliteli ve seri bir şekilde oto ekspertiz işlemini gerçekleştirmek için firmamızdan randevu almanız yeterli olacaktır. Kayseri’nin tam yetkili en iyi ekspertiz merkezinin ayrıntılı raporu ile güvenli tercih yapılacaktır.

Oto Ekspertiz İşleminin Faydaları

Ekspertiz, tüm aşamaları ile ikinci el otomobil sektörünü daha güvenilir hale getiren bir uygulamadır. Kaliteli ve teknik bakımdan yeterli donanıma sahip bir şekilde gerçekleştirildiği zaman birçok faydayı da beraberinde getirecektir. Kayseri oto ekspertiz alanında yetkin, belgeli, ve üstün donanımlı hizmet sunan firmamız, çok yönlü fayda sağlamaktadır. Araca yapılan tüm testler alanında yetkin kişiler tarafından ayrı ayrı yapılmaktadır. Teknik rapora ilave edilecek tüm detaylar değerlendirilmekte, motor gücü, tekerlek gücü, sürtünme gücü gibi birçok faktör ele alınmaktadır. Tüm bu aşamaların işlevsel boyutu anlaşıldığı zaman ‘’oto ekspertiz nedir’’ sorusu da detaylı bir şekilde yanıtlanmış olacaktır.

İşlem sonrası hazırlanan rapor alıcıya teslim edildiği zaman uzun vadeli fayda sağlayacak bir süreç başlamış olmaktadır. Aksi takdirde sadece yüzeysel olarak incelenen bir araç satın alınacak, kısa süre sonra ortaya çıkan masraflar ile uğraşmak zorunda kalınacaktır. İkinci el otomobil pazarına konulmuş çoğu araç için öğretmenden ya da doktordan  ‘’az kullanılmış, temiz’’ gibi açıklamalar kullanılır. Bu açıklamaların daha sonra yanıltıcı olduğuna ise sık rastlanmaktadır. Birçok sorunlu araç, hakkında detaylı bilgi verilmeden karşı tarafa satılmaktadır. Alıcı için hem ekonomik hem de zaman açısından sorun oluşturan bu durum, firmamızın sunmuş olduğu derinlemesine analiz ile önlenmektedir. Merkezimiz ve TSE belgeli ekspertiz uygulamamız hakkında daha detaylı bilgi edinmek için irtibata geçmeniz yeterli olacaktır.