Oto Ekspertiz Raporu Zorunluluğu | Gülpar Ekspertiz

Blog

Ekspertiz: Bilir kişi incelemesi, tetkik ve değerlendirme demektir.
Son teknoloji test cihazları ve alanında uzman ekibimiz ile kusursuz ekspertiz hizmeti sunuyoruz.

Oto Ekspertiz Raporu Zorunluluğu

İkinci el otomobil sektörünün büyümesi ile birçok problem ile karşı karşıya kalma riski de artmaktadır. Teknik ve donanım açısından yetersiz araçların ‘’sorunsuz’’ olarak tanıtılması alıcıları mağdur konuma düşürmektedir. Bu durumu önlemek için ortaya çıkarılan oto ekspertiz raporu zorunluluğu yasa ile düzenlemeye alınacaktır. Yüksek kaliteli hizmet anlayışı ile çalışan firmamız Kayseri TSE belgeli ekspertiz ile bu yasayı desteklemektedir.

Oto Ekspertiz Raporu Zorunluluğu Nedeni

Mağduriyet yaşanmasına neden olan yanıltıcı davranışlar, ekspertiz raporunu ihtiyaç haline getirmektedir. ‘’Temiz, az kullanılmış, hasarsız’’ gibi açıklamalar ile satılan arabaların daha sonra arıza yapması, alıcıları mağdur konuma düşürmektedir. Bu durumu baştan önlemek ve ikinci el araba alım satımını güven içinde gerçekleştirmek ise ekspertiz raporu ile mümkün olmaktadır. Bu aşamada güvenilir bir ekspertiz merkezi ile iş birliği içinde hareket etmek önem kazanmaktadır. Kayseri tam yetkili ekspertiz firması olarak tarafımızdan hızlı, donanımlı ve müşteri odaklı profesyonel hizmet sunulmaktadır.  Firmamız tarafından hazırlanan detaylı araç raporu yazılı halde size ulaştırılmaktadır. Satın alınacak araç hakkındaki bütün teknik detayları öğrenmek, sonraki süreci olumlu hale getirmektedir.

Ekspertiz raporu, aracı çoklu teste tabii tutmaktadır. Birçok uzman tarafından tüm yönleri ile test edilmekte, genel durumu analiz edilmektedir. Herhangi bir aracı yüzeysel inceleme ile tüm geçmişini ortaya koymak mümkün değildir. Dolayısıyla olumsuz birçok faktör kolay bir şekilde gizlenebilir. Bu risk de ekspertiz raporunu zorunlu hale getiren etkenlerden biridir.

Oto Ekspertiz Raporu Zorunluluğu Faydaları

Ekspertiz raporunun zorunlu hale gelmesi birçok dolandırıcı faaliyeti de önleyecektir. Hasarsız gösterilerek gerçek değerinden yüksek fiyata satılan araçlar, birçok kişiyi zor durumda bırakmaktadır. İlerleyen süreçte teknik bakımdan sorunlu aracın masraflarıyla karşılaşan alıcı, ekonomik açıdan da mağdur olmaktadır. Araç hakkındaki resmi rapor ile herkes için bu tehlike önlenmiş olacaktır. Güvenilirlik oranının artması, sektörü daha canlı ve kullanılır hale getirecektir. Dolayısıyla oto ekspertiz raporu zorunluluğu hem alıcı hem de dürüst satıcı için avantajlı bir durum oluşacaktır.

Detay isteyen bir uygulama olan oto ekspertiz, yetkin ve donanımlı uzmanlar tarafından yapılmalıdır. Aksi takdirde hatalı sonuç ile karşılaşma riski artacaktır. Firmamız tarafından sunulan Kayseri ve Oto Ekspertiz hizmeti,  tüm kaliteli çalışma prensiplerine uygun bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Tecrübeli çalışma kadrosu ve yetkinliğini kanıtlamış belgeleri ile bölgede üstün güven sağlamaktadır.

Aracın hasar ya da kaza kaydının olmaması sorunsuz olduğunu kanıtlar nitelikte değildir. Bu şekilde gösterilen araçların birçoğu sonraki süreçte binlerce liralık arıza çıkarmaktadır. Teknik ya da donanım açıdan var olan bazı yetersizlikler, ancak profesyonel testler ile ortaya çıkarılabilir. En ince detaydan motor ve tekerlek gücüne kadar yapılan profesyonel testler, resmi güvence sağlamaktadır. Tüm bu faydaları değerlendirildiği zaman uygulamanın zorunlu hale getirilmesi önem kazanmaktadır. Hizmet aşamaları ve oto ekspertiz raporu zorunluluğu hakkında daha detaylı bilgi için firmamız ile iletişime geçmek yeterli olacaktır.